Spice up your Gear!

Het kersje op de slagroom. 

Het neusje van de zalm. 

De krenten in de pap. 

Het puntje op de i. 

De kroon op het werk. 

 

Goed, goed..overdrijven is ook een vak. Mag ik het dan op de volgende manier onder bloggelijke woorden brengen; “De omlijsting van je outfit.” Nog geen idee waar ik naartoe wil? Ahhhwww.. Nog één cheasy opmerking dan: “Je outfit is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.” Zo. Ja. Alles uit m’n systeem nu. ; -D  

Ik heb het natuurlijk over ACCESSOIRES! En de kunst van het toepassen van deze op de juiste manier. Jij iemand die het nut van bijvoorbeeld een sjaal en een riem slechts ziet vanwege een warme nek en het tegengaan van een broek op de enkels? Voel je welkom..  

Functionaliteit = FUN! 

Het is geen geheim dat het gros van wat wij rekenen onder de categorie “accessoires”, voortkomt uit een praktisch verlangen. Denk hierbij aan eerdergenoemde voorbeelden als sjaal en riem, maar ook items als bijvoorbeeld een tas (zodat je je handen niet zo vol hebt), muts (zodat je geen koude oren krijgt) en zelfs schoeisel (zodat.. Op z’n plat westers gezegd; je pootuh niet open legguh). Maar wist je wel wat voor een enorme power één of meer van de juiste accessoires toe kan voegen aan je outfit? Vele mannen en vrouwen stoppen bij het stylen van een look, eigenlijk halverwege. Kleding bij elkaar gezocht.. Klaar! Terwijl, wanneer je onderweg bent op vakantie naar Frankrijk zet je toch ook de voortent niet op als je stopt voor een kop koffie bij een benzinepomp in Luik? Nee joh! De tweede helft van de heenreis heb je nog te gaan, en.. Als je het mij vraagt; deze is minstens zo leuk! 

DSC_0692.jpg

Het kan linksom, of het kan rechtsom. 

Een klein stukje basiskennis laat ons weten; in accessoire-land kun je in principe twee kanten op:   

  1. Dress- up 

  2. Dress- down 

 Optie 1 is uiteraard het meest voor de hand liggend. Het idee dat je, door één of meerdere items toe te voegen aan je ensemble, je outfit “rijker” maakt, lijkt me zeer aannemelijk en in de meeste gevallen waar. Voor de hand liggend, en bijna door eenieder toegepast, is hierbij natuurlijk het toevoegen van sieraden. Eigen, persoonlijke en betekenisvolle stukken die een verhaal vertellen over jou.. which we obviously love. Maar uiteraard ook een scala aan andere mogelijkheden. Van grote “statement pieces” tot een klassiek en immer stijlvol parelsnoer voor om de hals. De warmte van goud, of het stoere van zilver.  

 
 

Mannen; lekker meedoen hoor! Zoals mijn moedertje zou zeggen: “Iedere heug z’n meug.” Met andere woorden, voor iedereen is er wel iets wat aansluit bij een persoonlijke stijl en/of smaak. Mannentip: Een lekkere stoere armband doet het eigenlijk altijd wel goed! 

In verband met gemiddelde lengte van een concentratieboog, hier een kleine opsomming van een aantal fashionitems die garant staan voor een serieuze Dress-up-situatie: Pumps (niet bang zijn voor die 8 tot 10 centimeters), faux-fur items, zo’n beetje alles schittert & glittert, leuke beenmode, grote sieraden, hoeden (ook voor mannen, jazeker!) en een (met zorg uitgezochte) goede tas. Binnen deze kaders bestaan uiteraard weer een aantal do’s en don’ts. Bij twijfel, laat je adviseren! 

Optie 2 is wellicht minder voor de hand liggend, maar zeker leuk om toe te passen. Het geheim? Pak bij een chique outfit een aantal stoere accessoires. Stel, de basis is een kokerrok met een zijde blouse. Hoewel menig vrouw zou neigen naar een pumpje en wellicht een bijpassend sjaaltje om de hals, ga dan es lekker tegen de draad in door een deze set af te stylen met bikerboots en een grove driepunt sjaal. Stoer horloge en paar schakelarmbanden om je pols.. And baby, it’s a look.  

Van bléh naar YEAH! 

Maar, er bestaat ook nog een derde optie. Namelijk; het geval wanneer je outfit afhankelijk is van accessoires, om écht als één geheel bij elkaar te komen. Twee of meerdere kledingstukken die, op het eerste gezicht, geen enkele samenhang of overéénkomst hebben wat betreft kleurenpalet, uitstraling of stijl. Het terug laten komen van eenzelfde kleur, print of stijl in je outfit door de toevoeging van de juiste accessoires, kan er hierbij voor zorgen dat dit jouw (op het eerste gezicht) onsamenhangende outfit, als een lintje bij elkaar strikt. Ja, en zelfs zoiets als nagellak kan in dit opzicht beschouwd worden als accessoire van belang. ; -) 

(*Persoonlijke note: Over het algemeen zijn wij, van Pearls on a Mission, van dit geval een groot voorstander. Why? Nou, omdat wij denken dat een gevalletje “ik-weet-het-ff-niet" je kan aanmoedigen om even uit dat veilige doosje te stappen, je helpt om te ontdekken wat jóuw stijl nu eigenlijk is en om je eigen signatuur onder jouw look te zetten.)  

Warning: Cliché-Diarree: 

“Nooit vergeten: Je mooiste accessoire is natuurlijk je lach.”

(Ja. En toch staan we erachter. Anders zeiden we het niet. Dus. : -D) 

 

Ok.. En deze is voor jullie, die na het lezen van dit stukje tekst een tikkie teleurgesteld achter zijn gebleven, omdat de titel ook wel een ander onderwerp deed vermoeden.. Vooruit dan maar.. 

 
 
 
 
img003.jpg
 
 

Pearls on a Mission.