Driving to Elinga for Christmas

Maar zeg nou zelf. Wat is er in de ‘mooiste tijd van het jaar’ nou leuker dan die eerste keer dat je een kerstliedje hoort op de radio. Nietsvermoedend, en dan.. ineens.. issie daar; de ‘All I want for Christmas’ of de eerste diedeltjes van Chris Rea. Jij ook een fijne kriebel van die diedel? Laten we elkaar dan nu in gedachten de handen schudden. “Hoi, mijn naam is Isabelle en ik ben misschien wel de grootste christmas-song-sucker van het westelijk halfrond.” Het is ook niet dat ik mij ervoor schaam ofzo, maar dit jaar ging dan toch wel de boeken in als ‘het jaar dat ik nog nooit zo snel, en zolang achter elkaar kerstliedjes heb aangezet en heb geluisterd” (*lees: mee geblérd... echt heel hard.. En écht heeeel vaak. Sorry buren die misschien per ongeluk dit stukje tekst interessant genoeg vinden om te lezen ;-) ) Blame it on the streamingservice, zeggen we dan maar. Want in mijn Fijne Feestdagen- genre zijn er wel 30 (!) (Ja dames en heren, u leest het goed. Nageteld. Alles. ) populaire playlisten te ontdekken die, stuk voor stuk, de kerstgeest in je geest willen blazen. Mijn antwoord: blaas maar raak groen geloogoode streamingsdienst. Let it blow, let it blow, let is blow

In de categorie; “How to: zit ik een beetje nice at the christmastable?” is het dan dus ook geen wonder dat ik dit jaar maar al te graag deze lichtelijke kerstmuziek-obsessie doortrek naar de kledingkast.  

Weet je het even niet? Haal inspiratie uit een lied. En, laten we dan daarbij uiteraard de trends van nu niet uit het oog verliezen. Kijkt u mee? 

 

Jingle Bell ROCK! 

 

Kerst saai en suffig? Dacht het niet! Laten we de volumeknop van deze outfit maar vol opengooien. Dit is kerst met een vleugje rock&roll.  

Leer of imitatieleer heeft, wat ons betreft, een prachtige eigenschap wat “rijk” te noemen valt. Glanzend of mat, dit materiaal heeft vrijwel in ieder geval een luxe en “volle” uitstraling en leent zich daarom perfect voor de feestdagen! Natuurlijk kan het best spannend zijn om met deze materialen aan de slag te gaan, gepast voor een gelegenheid die (over het algemeen) vraagt om een geklede look. Laat dan het mantra zijn: “Balans is alles”.  Wellicht zou je de stoere en wat ‘harde’ eigenschappen van het materiaal in balans kunnen brengen door de juiste vorm op te zoeken in jouw items. Plooien in stoffen bijvoorbeeld, maken vormen vaak net een beetje vrouwelijker en ‘zachter’. Of een zogenaamde flared pants (wat niet meer betekent dan: uitlopende broekspijp), wat kan zorgen voor een nette uitstraling.  

Nog een piepklein beetje meer jingle bells toevoegen aan je rock lookje? Probeer dan eens een fluwelen haarband als een soort bandana op je kerstkoppie te dragen. 

Rock on!!

 

BLUE Christmas  

                 without you.. 

Mannen, wij houden van jullie. Maar, feit blijft wel, soms houden we nog nét een beetje meer van jullie.. In pak. So why change a winning team? Een pak (of onderdelen daarvan. Denk: colbert met goede snit, kwalitatief en mooi passend overhemd, etc.) is leuk. En, laten we wel wezen, voor de meeste mannen niet aan de orde van de dag. Dus mannen, de dagen dat je dan uit mag pakken.. Pak dat pak! Over het veelomvattende onderwerp “kostuum” zullen wij, in verband met concentratieboog, nu niet al te veel uitweiden. Zeker is wel; in deze categorie is zoveel moois en interessants te ontdekken! Bij twijfel, pak een pak in een goede “basiskleur” en voeg hier toffe accessoires aan toe (bretels, vlinderdas, manchetten.. etc.) voor een eigen signatuur en kerstgevoel.  

Don’t be blue, wear the sui(t)! ; -) 

Sidenote: ook uitbuikend op bank in foute kersttrui vinden wij jullie om op te peuzelen hoor!  

 
 

Last Christmas,

I gave you my h(e)art 

Meiden. Hoe leuk wij het ook vinden om op te tutten en uit te dossen.. Laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het als je met net een beetje minder, nog steeds dat gevoel van “meer” uit kunt stralen. Laten wij je helpen. Neem een comfi trui, en start to bedazzle. Ook vanuit een comfortabele basis kun je namelijk ontzettend goed je look op leuken door ‘m stapje voor stapje uit te bouwen. Het toffe hiervan is; Jij bepaald! Een kraagje, Broches, lintjes...  Fashion is fun! 

 

Tuig maar op die kerstboom! ; -) 

Santa Baby, forgot to mention one little  thing... A ring. 

Maar ook een horloge, een ketting, én schoenen, én een tas, ennuh.. iets voor in m’n haar! Ook leuk. Lieve lezers, laten we alsjeblieft nooit de kracht van goede accessoires vergeten! Vaker gezegd, en zullen het blijven herhalen; een goede keuze in accessoires is als een lintje, welke jouw outfit bij elkaar strikt. (nah, ook best wel een leuke kerst-referentie toch? .. Cadeau..lintje..strik..? : -) ) 

Laat je accessoires spreken door een contrast op te zoeken in kleur en/ of uitstraling, of laat ze blenden door in hetzelfde kleurpalet te blijven als de gekozen (kerst)kledij. Een beetje glimmer kan geen kwaad natuurlijk! Silver Bells, Golden Bells, Bling Bling Bells.. Hoera! Dé tijd van het jaar dat het allemaal moet kunnen!  

Immers, we laten ons toch niet outshinen door een beetje kerstboom? ; -P 

 
 

Voor de oplettende lezer en mede-kerst-song-sucker

Hier alle liedjes, waar subtiel of iets minder subtiel naar gerefereerd is in deze blog, op een rij.. 

 
 
 
 
img003.jpg
 
 


Pearls on a Mission.

 
DSC_1076S&A.jpg
 
DSC_0650.jpg
DSC_1097.jpg