Lente-DO part 1

Spring is almost here! 

Rock die Lente-Look

Natuurlijk heeft het ook wel wat..die winter. Maar hét moment bij uitstek waar heel het volk massaal onder zijn spreekwoordelijke steen vandaan komt moet toch wel zijn; De Lente!  Dat optimistische joepie moment wanneer tot je doordringt dat de warme dagen weer gaan komen, de natuur een dansje gaat doen en alle virussen (let's hope) de nek om worden gedraaid. Die ene dag wanneer je nietsvermoedend de deur uitstapt en de wereld weer uit zijn winterslaap lijkt te zijn ontwaakt. Je aangezicht wendt zich langzaam van straat naar lucht en met ogen dicht snuif je de zoete geur van zonlicht. Je wang zoekt naar de eerste stralen van deze warme vriend. "Hallo jij." "Hallo zon, wat fijn dat je er weer bent." 

Afijn, een lente dansje later besef je dat je zweet als een (ongetwijfeld goed geklede) otter in je donzen dekbed-jas en neem je afscheid van je buddy die je al die maanden veilige, geborgen en bovenal warme gevoelens heeft gegeven. "Uit die handel!" Ohw, uhm. Dan toch nog wel wat koud.  "Aan? Die? Handel?"  Daarbij voelen die zwarte bikerboots ineens ook wel erg... zwart. En, trui of t-shirt? Kan ik dan nu eindelijk m'n broek met scheuren weer aan? Of een jurkje? Hoe vertaal ik dit euforische geluksgevoel in een outfit? Met andere woorden: 

WAT MOET IK AAN?! 

Met heel veel liefde geven wij je een aantal goede Lente-DO'S!

(Zie ook Lente-Do! Part Two) 

PRINT eer gij begint  

Met het voorjaar voor de deur hebben wij zin in vrolijkheid! Een trend die hier goed bij aansluit is de zogenaamde 'Print-op-Print'-look. Al een tijdje niet meer weg te slaan uit het modebeeld. And with good reason! Wij zijn fan. :) Creëer met printjes je eigen on-of-a-kind look! Of je nou wilt gaan voor class of sass. Klassiek, casual, romantisch, uitdagend.. Prints are the way to go!  

 
 

Helemaal uit je plaat?  Probeer bijvoorbeeld eens twee grafische prints bij elkaar te dragen! Moeten die twee prints dan perse dezelfde kleuren hebben? Het antwoord is; Nee! The sky's the limit. Combineer deze look dan wellicht es met effen accessoires, waarbij je bijvoorbeeld je riem en schoenen in kleur op elkaar aan past om een prettig balans te laten ontstaan. (Tip: een streepjesbroek met de streep in de lengte doet het vrijwel altijd goed! Leuk beginpunt dus.) 

Mag het ook een béétje minder? Ja natuurlijk!! Om een mooi samenhorig geheel tot stand te brengen, kun je op zoek gaan naar verschillende prints met dezelfde kleurcombinaties. Hoe fijner de prints, hoe meer het geheel zal gaan samenvloeien. 

Een item in een effen kleur zal zorgen voor rust in je outfit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jasje (blazer) of blouse, maar een goeie tas kan natuurlijk ook! (Tip: Uiteraard kunnen twee dezelfde prints (vrijwel) altijd! Combineer bijvoorbeeld eens een broek en blazer in dezelfde print. Hartstikke gelikt, en 't geeft nog lengte ook! Nah nah nah! Wie wil dat nou niet?!) 

Een lang verhaal kort; :P Onderstreep je eigen unieke persoonlijkheid door op zoek te gaan naar prints die bij jou passen. En, o ja. Verlies daarbij je eigen lengte en postuur dan niet uit het oog.  Een ezelsbruggetje hierbij kan zijn: Hoe groter het mens, hoe groter de print. Hoe kleiner het mens, hoe kleiner de print. Voor de petite vrouwen onder ons.. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat 't lijkt alsof je door je enorme bloemenprint wordt opgegeten.  

 
 
 
 
img003.jpg
 
 
 

 

Pearls on a mission.