Black vs. White en de kracht van contrast.

Als modeliefhebber ben ik in mijn werkleven maar zeker ook in mij privé altijd opzoek naar contrast, tegenstellingen, wanneer het aankomt op wat ik mezelf of één van mijn klanten aantrek. Er ligt een diepe kracht verborgen in een outfit met contrasterende elementen. Wanneer goed uitgevoerd resulteert dit vaak in een verrassend geheel, wat ver buiten het verwachtte en tikkeltje uitgekauwde "hokje" ligt, waar wij van Pearls on a Mission, graag ver vandaan blijven. ; )  

Maar waar zoek je dit contrast dan? Een heel goed en leuk beginpunt in het creëren van een contrasterende outfit is het mixen van verschillende materialen. Een brei-materiaal bijvoorbeeld in combinatie met zijde. Stoer en chique. Contrasterend, maar samen vormen ze een geweldig stel.  

Maar ook met accessoires kun je echt heel erg veel! Denk bijvoorbeeld aan Bohemian- achtige kettingen en oorbellen, gecombineerd met een opgeknoopt sjaaltje in je haar. Ik ben er achter gekomen dat deze accessoires-combi perfect is voor de zomermaanden en zo'n beetje te combineren valt bij elke stijl kleding. Van streetstyle tot klassiek (natuurlijk.. Er zijn uitzonderingen. Hierbij zou ik zeggen, gebruik je gezonde verstand of vraag om een second opinion ; D) Over het algemeen "werkt" deze combinatie gewoon erg goed en geeft het je die lekkere zonnige vibe waar we met z'n allen zo vrolijk van worden! En vergeet ook je make-up en haarstijl niet! Laten we vooral onthouden dat dát het puntje op de i kan zijn, en je daar ook erg veel uitstraling mee kunt bepalen. Een omlijsting van je outfit, noem ik het vaak. : )  

 
 

 

Zwart en wit mogen in natúúrlijk niet ontbreken in deze zoektocht naar contrast! De lichtste kleur, naast de donkerste. Het pure, liefelijk wit naast het stoere, maar toch ook elegante zwart. Klassiek, tijdloos. Zwart- Wit is een ideale basis.. Zie het als een leeg canvas. Je kunt er iedere kleur bij voegen om het geheel op te pimpen, of het doek clean houden voor een simpele, strakke look die zich bijna voor iedere gelegenheid leent. Zwart-Wit Laat zich combineren met ieder gewenst contrast.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld neon-kleurige pumps, grote oorbellen in net zo'n kleur en je haar in een knallende "toupache". Back in the 80's ben je! Of wat dacht je bijvoorbeeld van studs.. Cool om als in je accessoires te rocken of om los te kopen en te bevestigen op (stevige) stoffen. Een paar lekkere boots eronder (ja, opzich kan dat best in dit seizoen, aan te trekken naar bijvoorbeeld een tof festival. Tip van flip: Combineer ze dan wel met een (stukje) blote been. Hierdoor breng je iets meer "lucht" in je "rock 'n roll-lookje")  Haar in een wet-look naar achter gekamd.. And rock 'n roll, doll

Maar, laten we in dit vooral ook even ruimte maken voor de klassieke "Black & Whites". Introducing: Miss Little Black Dress herself en 1 van mijn persoonlijke stijl-idolen; Audrey Hepburn. Type haar naam voor de grap maar eens in op Google, klik op afbeeldingen en aanschouw een boegbeeld van stijl, klasse en verfijning. The little black dress ofcourse, maar ook zoveel prachtige looks in zwart en wit. Tijdloos, toppunt van elegantie.. In mijn beleving althans. ; ) 

 
 
img003.jpg
 
 
 

Pearls on a mission.