Breng wat KLEUR in je leven!

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik af en toe door het raam van mijn kantoortje naar buiten. Vandaag, 23 januari 2019, is een bijzondere dag. Waarom? Hoor ik je denken. Nou, zoals een grappige quote ons op dagen als deze via de socials laat weten: “Oh kijk. Het sneeuwt buiten. Ik plaats even een foto voor al mijn vrienden die zelf geen raam hebben.” Jaja, dames en heren.. Het. Sneeuwt. Een fenomeen welke in de loop der jaren, schaarser en schaarser lijkt te worden en daarom ook zo belachelijk bijzonder.  

Donsjes wit op de daken, waar mijn jongste dochtertje vanmorgen met een blik vol verbazing en verwachting naar tuurde, ik denk in de hoop dat de wereld vanaf nu permanent bedekt zou zijn met een flinke laag slagroom. En hier.. Prachtige, onaangeroerde, maagdelijke tegeltjes op het platte dak van Elinga, met hier en daar een spoor voorzichtige vogelpootjes. Ja. Een Smallingerlands Slagroomsprookje, waar Narnia nog een bevroren puntje aan kan zuigen.  

Maar (partypoop-alert).. Ook best saai. Persoonlijk krijg ik het altijd een tikkie benauwd op dit soort dagen. Kijk naar boven, de lucht is grijs. Kijk naar beneden, de grond is wit (met hier een daar een soort van zwart-/bruinige drapvorming). IK MIS KLEUR!! Dus, in een poging de wereld weer terug in balans te brengen, trok ik vandaag mijn kleurigste kloffie aan. Ik denk dat het hielp.

Kleur is hot!

Dan kan het buiten nog zo cold zijn, kleur is hot! En waar wij, als team van modeadviseurs, ook steevast aan vasthouden; niet alleen voor in de zomer! Juist in koude maanden kan kleur in je garderobe iets betekenen. Niks om de zwart, wit, beige en grijs liefhebbers natuurlijk. Maar, met een vaal bekkie door zontekort, is het dan juist niet heerlijk om het zonnetje te laten schijnen door je outfit? Feit blijft, de binnenkant schijnt en schittert dan vaak mee. 

De neon-trend is en wordt, in de aankomende seizoenen, een trend om (zeker in mijn geval) naar uit te kijken. Limoengroen, zonnetjesgeel, feloranje, hot pink.. Met elkaar gecombineerd of als accentkleur om je look wat meer “oemph!” te geven. Ben jij dus bijvoorbeeld een enorme fan van de nude-kleurtjes? Tof! : -D  Kies een palletje aan zachte beige en/of bruin-tinten en stel een outfit samen. Probeer hierbij dan nu eens één van de bovengenoemde neon-kleurtjes uit! Een jas.. Muts.. Tas.. Sneakers (of zelfs veters in sneakers).. Sjaal (tje).. Riem... Je zult zien wat een enorm verschil dit maakt. Ook een tof idee: Trek eens een felgekleurd coltruitje aan, als eerste laag van je look. Hier overheen kan, in principe, waar je maar zin in hebt. (*Sidenote. Like always; gebruik hierbij je gezonde verstand, of laat je adviseren wanneer deze door kleuroverschot in een tijdelijke errorstand springt ; -)  

Voor de échte diehards onder ons.. Mixen & matchen maar. Gooien met die kleuren! En wat zijn we er dol op.  

Is het al te laat voor goede voornemens? 

Sociaal wenselijk antwoord: NOOIT!

Natuurlijk niet, goede voornemens maken (waarbij de kracht ‘m dan toch wel zit in de uitvoering) kan het hele jaar door. Maar, omdat het nu op de valreep nog januari is, stel ik voor om deze bij zoveel mogelijk lezers op het “GoedeVoornemens-lijstje 2019” bij te schrijven: 

Breng wat meer kleur in je leven! 

Begint misschien van binnen, maar de buitenkant helpt vast ook graag een kleurtje mee..  

img003.jpg
 
 

Pearls on a Mission.