Talk Business

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zoveel mensen, zoveel beroepskeuze mogelijkheden. 

Een vraag die ons met regelmaat gesteld wordt, is dan ook; Wat moet ik aan op de werkvloer? Laat dit gelukkig nu juist óns stukje expertise zijn, we helpen je heel erg graag op weg. Ook voor jullie “in-between-jobs-hoppers", dit stukje tekst en uitleg zou verrijkend kúnnen zijn voor je eerstvolgende sollicitatiegesprek.  

So.. Here we go!

Zullen we samen anders een aantal punten ter gedachtegang bij langslopen? 

 
 

Punt 1. 

Heb je een keuze? 

Mensen in de zorg, defensie, politie, en al die andere uniform-dragende helden. Ik kan ernaast zitten, maar geloof toch dat jullie outfit-keuze zich zakelijk gezien beperkt tot een minimum. Maar wat je kleuren ook zijn, draag ze met trots! Wij mogen met z’n allen in ieder geval in onze handjes knijpen met jullie als pilaren in onze samenleving. 

En, bijkomend voordeel; je hoeft ‘s morgens niet in twijfel voor de spiegel te staan over wat je nóu weer aan moet trekken. 

Af en toe misschien een vergadering of andersoortig zakelijke bijeenkomst? Keep on reading..  ; ) 

 
 
DSC_0566.jpg
DSC_0577.jpg

Punt 2. 

Wat wil je uitstralen?

Dit is een BIG one. Zelfs degene die beweren niets met mode te hebben, moeten me toch gelijk geven wanneer ik zeg; Wat je draagt, zegt iets over jou. Wat je draagt, bepaalt een groot stuk van jouw uitstraling. 

Wist je dat? 

In een selectieprocedure de selecteur al binnen 30 seconden een beeld van jou gevormd heeft? Dit beeld is vaak blijvend en een negatief beeld is vrijwel onmogelijk te veranderen. Dit is wetenschappelijk bewezen! 

Uit bovenstaand kunnen we dus constateren dat jouw uiterlijk ertoe doet, ook zakelijk gezien. En wie denkt dat dit na een dergelijke selectieprocedure niet meer belangrijk is, heeft het zeker mis. Denk bijvoorbeeld eens na over de volgende situaties: Wat straal ik uit naar mijn klanten, personeel, meerderen, cliënten, collega’s.. enz...? Ik zou ‘m haast zo kort door de bocht willen trekken, dat: Wat jij draagt, is voor een gedeelte bepalend hoe werkrelaties tegen jou aan kijken, en dus bepaalt dit voor een gedeelte jouw functioneren.  

Naast dat jouw uiterlijk natuurlijk een indruk achterlaat over jouw lichamelijke verzorging (no need to say: best een boel belangrijk ; ), zegt dit ook wat over jouw karakter. Wanneer jij bijvoorbeeld op de werkvloer gebaat bent bij een toegankelijk uiterlijk (het is gewenst wanneer je makkelijk benaderbaar bent) kun je, met de juiste mode items, dit met kleur en vorm tot uiting brengen. Ik zou zeggen; kies in deze situatie voor zachte, rustige kleuren (pastel of aarde tinten doen het hier vaak goed), en zachte materialen. Probeer je hierbij zo casual mogelijk te kleden (sidenote; neem hierbij de bedrijfscultuur wel mee in overweging. Wat wordt er qua uiterlijk van mij verwacht?) 

Omgekeerd kan natuurlijk ook! Stel dat jouw “présence” wel een duwtje in de rug kan gebruiken, probeer dan juist eens te ‘spelen’ met fellere kleuren, zwart/wit (klassiek, maar wel vaak een statement- combinatie), en prints. Vergeet dat dan uiteraard niet af te toppen met een gezonde dosis zelfverzekerdheid! Jíj draagt de kleding, de kleding draagt jou niet. ; )  

Nog even een speciale “shout-out” naar jullie sollicitatie-tijgers: Draag kleding die past bij de sfeer van het bedrijf. Als je je goed hebt voorbereid, heb je daar een beeld van gekregen. Wanneer je twijfelt, ‘overdressed’ is altijd beter dan ‘underdressed’, maar houdt het wel correct.  

Punt 3. 

Comfort of Kokerrok? 

Tja, laten we wel wezen... Voor een groot gedeelte van ons is “vrijuit kunnen bewegen” gedurende de werkweek een groot goed. Hoera voor de mode-industrie! Want gelukkig heeft ook zij (alweer een tijdje inmiddels) deze behoefte van de consument opgepikt en weten te vertalen in een trend. De “het-moet-wel-lekker-zitten"-mentaliteit hoeft jou en mij niet te weerhouden om er ook lekker representatief bij te lopen! Joepie! 

In het modebeeld zie je ook aankomende seizoenen weer veel “lekker-zit”-stofjes; voor mannen én vrouwen, zowel casual als chiq. Wordt het ons dan mogelijk gemaakt om dingen te dragen naar het werk die je níet meteen bij thuiskomst wilt verruilen voor een joggingsbroek? Jazeker. Zélfs de kokerrok. ; ) 

 

 
 
img003.jpg
 
 

Pearls on a Mission.