ONE 2 WATCH - "Mode vertelt een verhaal."

 
 

Modefabriek, januari 2019 

Wij lopen langs vele stands, de ene gepresenteerde collectie nog mooier dan de andere. Veel merken vliegen ons om de oren, waar wij maar al te graag even “doorheen bladeren”. Maar dan valt ons oog op een tafel vol stoffen en kleuren. We lopen dichterbij en zijn geïntrigeerd door, wat lijkt, allerlei onderdelen van een kledingstuk, aan elk gedeelte ritsen bevestigd. Twee prachtige jonge vrouwen vertellen ons enthousiast en met een innemend Belgisch accent dat, waar wij naar kijken, een sweater is die de klant zelf samen kan stellen op een gewenste wijze en kan dragen op veel verschillende manieren. Wat een gaaf idee vinden wij dit! Enthousiast happen wij toe op een aangeboden presentatie van dit bijzondere mode item. Ja. Dít past bij Elinga. “Mode is dingen anders doen”. 

In de categorie ‘One 2 Watch’ en onder het mom van “Weet wat je kleedt” vonden wij het dan ook een goed idee om dit merk een bijzonder plekje in de spotlight te geven. 

Immers, een bijzonder merk, vertelt vaak ook een bijzonder verhaal. Lees je mee? 

 

Wie is Sebnem Günay? 

 

Sebnem Günay is een jonge vrouw die opgroeide in een klein dorpje in België. Sinds dat zij een jaar of 12 was, wist ze dat ze een modecarrière na wilde jagen. Op haar 19e verhuisde Sebnem naar Instanbul om een studie Fashion Design and Technology Undergraduate Program Womenswear te volgen aan de Instanbul Moda Academy. So her journey began.. 

Ze kwam erachter dat ze talent had voor ontwerp en design en het lukte haar om “The Best Design Award” te winnen tijdens de ‘Who’s Next Fair’ in Parijs. Tijdens haar afstudeerproject in het tweede jaar, werd Sebnem gekozen om de “NewGen” fashionshow te openen tijdens Instanbul Fashion Week. Ze lanceerde haar eerste collectie ‘The Universalist SS16’. Om haar skills en kennis te perfectioneren, begon ze een studie Pattern and Model Development welke ze combineerde met een studie Fashion Design and Management in de avonden en weekenden.  


Het merk Haar studies motiveerde haar om haar eigen merk te lanceren genaamd ‘SEBNEMGUNAY’. Haar collectie werd door de modeindustrie blij onthaald. ‘SEBNEMGUNAY’ werd vertoond in verschillende high-end Fashion Magazines zoals Vogue Italia en Marie Claire Turkey. Voor het tweede jaar op rij werd zij verkozen om haar werk te laten zien tijdens de Istanbul Fashion Week. En met het presenteren van haar tweede collectie ‘TheWho SS17’ rondde Sebnem ook haar twee opleidingen af. 

Sebnem Günay zegt zelf graag anderen te willen insprireren met haar collecties. Ze ziet en ademt mode. Haar passie motiveert haar, niet alleen om een bekend naam in de modeindustrie te worden, maar ook om anderen te stimuleren hun dromen achterna te gaan. 

“Het vermogen om te groeien ligt in het kennen en het nooit onderschatten van jezelf.” 

 

Wij van Elinga Mode zijn er trots op om, bij ons in de winkel, een item te mogen presenteren van deze rising star in fashion en ‘m ook jou aan te bieden! 

 

Er was eens.. 

Een vernieuwend idee. 

 

Mode vertelt een verhaal. 

 

 
img003.jpg
 
 

 

Pearls on a Mission.