Een gevalletje: Festivalletje!

Yes! Welkom in festival land. Aan mijn linkerhand;  Verschillende podia die opdoemen vanonder de dampend hete woestijnlucht, muziek die, door veel te veel speakers, aangenaam kermend om je oren suist.  Zie hoe de zon onder gaat en met haar laatste oranje warmte, zachte uv-stralen door de spijlen van een enorm reuzenrad laat schijnen. Aan mijn rechterhand; veel denim (spijkerstof),  fringe (een soort slieren aan kleding), crochet (een soort gehaakt materiaal) en glitter borsten. Ja dames en heren, dat laatste leest u echt goed. Voor de herhaling nog maar eventjes een keer. Glitterborsten. Neon glitterborsten dan ook nog eens, wel te verstaan. Dé trend van afgelopen Coachella 2019; hét grootste festival wereldwijd welke plaatsvond in Indio, Californië. 

Goed. Laat ons de volumeknop maar iets naar beneden draaien. Immers, dit is niet California “knows how to party”- America ..maar gewoon Drachten “met je afgetrapte sneakers in de Friese drek” - Friesland. Maar ook de rest van de oer nuchtere Hollandse mentaliteit liegt er niet om: *Nog één keer met z’n alluhhh...:* Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Is het normaal genoeg dat ik van deze stelling een klein beetje m’n billen moet samenknijpen? Maar dat voor een volgende keer. Om een positief lentezonnetje op de zaak te schijnen; we zouden.. in principe...allemaal.. best wat mogen opsteken van deze “all-over-the-top-coachella's”. Festival land is vooral een plek waar op modegebied echt alles kan. YES YES YES! En daar wordt ons hartje in ieder geval blij van. 

 

 
DSC_0877.jpg
 

How to: 

Verschijn ik mode verantwoord ten festival? 

Kijk. Om een beetje festival-proof voor de dag te komen, is een flinke dosis out-of-the-box stappen toegestaan (en ook vreselijk leuk...als je het ons vraagt. ; -) ), maar natuurlijk niet persé noodzakelijk om er tof bij te lopen. We nemen jullie aan de hand door festival land met een aantal “Yes, please DO ‘s!” en een aantal “Misschien-toch-maar-niet-‘s?”  Zie het vooral als leidraad/ handleiding, want nogmaals... We zijn ervan overtuigd; alles kan in festival land, zolang jij jóuw look maar owned & rocked met een lekkere hoeveelheid zelfvertrouwen. So.. Here we go! 

 

Yes, please DO! 

 

Boho

 

Een trend die nooit lijkt te vergaan is de Boho-look (afgeleid van bohemian). Een soort “zigeuner-meets-cowboy-en-zij-krijgen-een-kindje-samen"-achtige stijl die stoer met romantisch combineert. Draag bij deze stijl bijvoorbeeld een lange kimono (<-- sowieso een musthave voor deze zomer) gecombineerd met lekkere cowboyboots. Wil je het geheel nog net wat meer edge geven? Gooi der een stoer band t-shirt onder (desnoods gecostumized met je eigen keukenschaar) en zet een grote hoed op. Dat laatste is trouwens behalve fashionable, ook verrekte handig om je ogen, huid en haar te beschermen tegen de zon. De crochet- (gehaakt materiaal) en fringe- (slierten aan mode items) trend vind je ook veelal terug in dit modebeeld, en doet ‘t ook altijd lekker op festivals. Gaan met die Boho-Banaan!! 

 
 
 
 

 

 

See-Through 

 

Kant, Mesh, Net.. Het doorschijnende element in je outfit is ook een grote trend dit aankomende festivalseizoen! Zelfs lingerie mag gezien worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bralette of bustier met een oversized stoer denim jack erover.  Mesh geeft een soort punk gevoel die ook lekker mee rockt in het festival gevoel. Draag bijvoorbeeld een lange jurk van mesh over je outfit (short+top) heen. En deze kun je dan weer mooi combineren met een stel onwijs leuke haarpiercings, ook alweer zo’n heerlijke upcoming trend.  

 

 

Multi color... anything! 

 

Go for color! Kleur is cool. En zéker trendy, aankomend festivalseizoen. De ‘harde’ neon kleuren, maar ook de zachte pasteltinten zul je veel gaan tegenkomen. Jij een kleurrijk type? Kies dan één van beide uitgangspunten om jouw look mee samen te stellen. Pak bijvoorbeeld een neonkleurig cycling shortje (oftewel; fietsbroekje <--- big trend-alert!) en trek hier een lang, (wit) oversized t-shirt bij aan. Eventueel een kek riempje in de taille, sneakertjes eronder..et voila!  

Nog een beetje extra ‘shine’ nodig? Glittertjes zullen ‘t ook zeker goed gaan doen bij deze look! In je haar, op je nagels of verwerkt in je make-up. Zo doe je tóch lekker mee in de coachella-vibe, zonder dat je daarvoor met blote borsten rond hoeft te lopen.  

Kies jij liever voor de wat rustigere pastellen? Kijk dan is of je misschien een look samen kunt stellen in éénzelfde kleur. Iets minder hysterisch, maar zeker wel nice! 

En, gezien ‘t onderwerp van dit blokje mag tot slot ook niet in dit segment ontbreken: Vrolijk gekleurde haartjes! Doet het al een hele tijd goed in de periodes van zonneschijn en zullen we dit jaar ook weer veel in het modebeeld gaan tegenkomen. Ben jij wel benieuwd hoe bijvoorbeeld blauw, geel, of paars haar jouw koppie zal sieren, maar wil je niet meteen in de verf? Snap ik. Mijn grote vriend Ali heeft genoeg voor je in de aanbieding. Lekker daar dan even kijken dus.  

 


Trui/ blouse/ vest. 

 

Ohw, wat zijn we blij. In Nederland kan het nog sneeuwen in de maand mei. 

Zeker meenemen naar een (Hollands) festival dus, die lekkere warme trui of dat toffe vest. Wanneer er overdag een aangenaam zonnetje bij komt kijken, kun je je warme vriendje gewoon lekker omknopen. Ook helemaal festival-proof trouwens.. 

 

 

Denim, denim en nog meer denim. 

  

Hier kunnen we kort over zijn; Denim Rocks!  

Veel denim bij elkaar rocks even more. Ga bijvoorbeeld voor de lekkere vintage fits & washings in jeans en jacks. Een Big Festival-Do! En ook zo leuk, denim past bij iedere stijl en look.  

 

Shout-out to the mannen! 

 

Guys, hoewel veel van het bovenstaande ook op jullie van toepassing is, hier een klein stukje met een beetje extra aandacht en liefde voor jullie. : -) Durf en doe, leuke mannen. Ons advies zou zijn; neem jouw normale, alledaagse stijl als uitgangspunt en gooi daar een lekkere schep bovenop!  

 
 

Gekke, vrolijke prints op t-shirts of singlets is en blijft een grote trend. Trek daarbij aan een (denim) short of een jeans met gaten (skinny jeans doen het zeker goed, maar een baggy broekje is vaak ook lekker). Een toffe hoed of pet op je knar.. Lekkere sneakers, boots of flip-flops aan je voeten en watch out festival, here you come! 

Ook tof, een crossbodyback of hippe rugzak. Kun je dan meteen mooi je warme trui in stoppen. 

Ohw! Én armbandjes. Veel armbandjes. Zeker tof. 

 

 

 

Misschien toch maar niet? 

 (Gaan we niet te lang bij stil staan. Één argument per segment moet voldoende zijn. )

  • Nepbloemen in je haar 

 Want…Het is niet zo o.k. wanneer jij, na een plensbui, verwelkt maar de bloemen op je hoofd niet. 

 

  • Een regenpak of een poncho 

 Tenzij je verkleed wilt gaan als boterham in boterhamzakje, dan is het cool. Anders zijn er een hoop hippere opties waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van het see-through jasje van Levi’s? 

 

  • Nieuwe witte sneakers die je graag wit wilt houden. 

 Want…“Wauw. Wat heb jij toffe zwart met bruine sneakers aan.” 

 

  • Fleece 

 Ik heb het zo’n gevoel dat ik hier geen argument aan hoef toe te voegen, anders dan: Iewl. 

  • Je “gewone kloffie” 

 Noooooo, don’t do it! Zonde toch ook? Gezien je op een festival geheel legitiem (een tikkie) verkleed voor de dag mag komen. Sommige festivals hebben zelfs een dresscode, even van tevoren in verdiepen dus.  

 

 

 Footnote: In bovenstaande blog vliegen veel mode termen voorbij. Onthoud; Google is je vriend. 

img003.jpg
 
 

Pearls on a Mission.