Vintage Vibes

De élégance.. de drama.. de romantiek.. de moeite die mensen namen om zichzelf mooi te maken. De prachtig uitzwierende rok rustend op een strak aangesnoerde taille. De zorgvuldig ingezette krullen. De driedelige kostuums, de hoeden, de klasse.. 

Jij ook zo’n type die nostalgisch weg kan zwijmelen bij het bekijken van modeplaatjes uit de jaren ‘30, ‘40, ‘50..?  Wij wel!

Vintage is inspirerend en “eigen”. Vintage is eindeloos en heeft karakter. Vintage is fun! 

Natuurlijk, voor het behalen van een vintage look kun je Kringloopjes struinen (..which we love!)  Maar, onze collecties bieden ook uitkomst! Met nieuwe items kun je heel goed het gevoel van “toen” creëren.  En wij laten je graag zien hoe. :) 

 

Vintage is inspirerend


Een snel draaiende consumptiemaatschappij is hedendaags vooral gericht op het “zo snel mogelijk”, “zo veel mogelijk” en “zo goedkoop mogelijk”.. Best logisch natuurlijk, een vraag creëert een aanbod. Maar hoe tof moet het geweest zijn in een tijd te leven waar het maken van kleding meer een ambacht was, dan een massaproductie. En het dragen van kleding meer een zorgvuldigheid dan een bijkomstigheid. Bij het samenstellen van een look met een vintage feel is het inspirerend om de norm uit deze tijd te onthouden. Zoek stukken die “op zichzelf staan” en draag ze met gepaste trots. Ken je dat gevoel dat een kledingstuk jou een verhaal lijkt te vertellen? Dat zou zomaar een heel mooi beginpunt kunnen zijn voor jouw vintage-look!

 

Vintage is eindeloos.

Kies een tijdperk en los kun je gaan! Wat dacht je van de jaren ‘30? De signature Marlene Dietrich broek met hoge taille en wijde pijpen, de fingerscurls in schouderlang haar, de flamboyante avondkleding. Of de jaren ‘50? Polkadots op een wijd uitlopende rokken met petticoats, een flink geaccentueerde boezem, brede ceintuurs in de taille. Leuk kan het zijn om een aspect uit een tijdperk te kiezen welke jij tof vindt, en daarmee te gaan spelen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

 
 

Vintage is liefde.

Jezelf onderscheiden kan best ingewikkeld zijn in een tijd waarin ‘t soms lijkt alsof iedereen er hetzelfde bij loopt. Op zoek gaan naar een stijl met een knipoog naar vroeger kan hierin een uitkomst bieden. Omring jezelf in dit proces met mensen die kleden vanuit liefde, passie, zorgvuldigheid, respect voor de herkomst van het product en begrip voor de ambacht. Vintage is eigenlijk ook gewoon wel een beetje liefde. En wij van Elinga, houden ervan!

 img003.jpg
 

Pearls on a Mission.