Embrace your inner DIVA

Overdenking: Zou het zo kunnen zijn dat er achter iedere vrouw een diva-alterego verscholen gaat? Goed verstopt of zichtbaar voor wie het dan ook maar wilt zien? Vraag het mij en ik zeg ja. Waarom? Omdat, wanneer je er goed op let (nogmaals, bij de één ligt dat er meer "bovenop" dan bij de ander), je bij ieder vrouwelijk mens trekjes kunt ontdekken van een soort 'ander persoon' die leeft van binnen, maar er soms even uit wilt. Echt, denk er maar es over na.  

Die ene vriendin bijvoorbeeld die opzich best even op zaterdagavond met je mee wilt gaan naar een stamkroegje in de buurt maar écht niet van dansen houdt, en na één wit wijntje haar heupen staat te draaien op een Dua Lipa, Daddy Yankee, of een andere "bootylicious"- hit. De fulltime mama die af en toe snakt naar een date met man of vrienden omdat ze dan weer es heerlijk "om legale reden" royaal met de poederkwast en rode lipstick mag zwaaien. De vrouw op de fitness die "een loopje" doet van het ene toestel naar het andere.  De vrouw met een voorliefde voor het dragen van prachtige lingerie. Niet zodat iemand het kan of zelf mág zien, maar gewoon.. Omdat het haar zo'n goed gevoel geeft. Iedereen die af en toe een échte Whitney of Mariah meekermt in de auto alsof haar leven ervan af hangt. Iedereen die onderin haar kledingkast een paar zogenaamde "zit-schoenen" heeft staan omdat ze er in verband met té hoge hak eigenlijk niet op kan lopen. Iedereen met een (geheime) liefde voor glitter en/of tijgerprint, iedereen met een veeeeel te grote zonnebril, iedereen met een "photo-face"…    and the list goes on and on..  : D 

 
 

 

Ook in de winkel kom ik dit fenomeen geregeld tegen. Dames schrijdend uit een pashokje, modeshow-lopend richting spiegel. Eenmaal daar aangekomen wordt 't haar weelderig omhoog geknepen en met een korte samenknijping (in de woorden van Tyra Banks: SMIZE!) van de ogen naar eigen reflectie en na een draai van 90 graden waarbij de kin wulps op de opgetrokken schouder wordt geplaatst om de lichtelijk uitgestoken derriere een goedkeurende blik toe te werpen wordt gezegd: "Ja. Ja, wel leuk eigenlijk" 

Heerlijk. Ik kan hier zo van genieten.  

Herkenbaar? Laten we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat je één of meerdere voorbeelden bij jezelf of vanuit je omgeving herkent en mijn theorie in ieder geval plausibel is. En, voordat ik verder ga in mijn "type-manie" moet ik eerst benadrukken; Girls,  we love it!  

 
 

Gezien de titel van dit verhaal, wat simpelweg betekent "omarm jouw innerlijke diva" had je vast al wel begrepen dat wij van Pearls on a Mission niet afkeurend staan tegenover een klein beetje Diva op z'n tijd. Nee, sterker nog, wij zijn van mening dat 't gevoel wat "innerlijke Diva" bij je teweeg brengt, je zou mogen beschouwen als een aanvulling. Een aanvulling op jouw vrouwelijkheid. 

Laten we eerlijk zijn, we zijn met z'n allen geen Beyoncé of Kim Kardashian, maar een piepklein beetje van "dat" kan af en toe best es even verfrissend zijn en zorgen voor een beetje extra sprankel. Dus, loop dat loopje dames.. Loop dat loopje. Houd je koppie omhoog in de windrichting waardoor je haar niet in je lipgloss gaat plakken, trek die veel te grote hoed of die veel te hoge hakken van tijd tot tijd es uit de kast, zing af en toe eens uit volle borst "I will always love you" alsof je Whitney herself bent, kijk af en toe eens naar jezelf in de spiegel alsof je de mooiste vrouw op aarde bent en omarm af en toe eens een heel groot stuk zelfverzekerdheid in jezelf.  

Je bent het zo ongelooflijk waard! 

 
 

 

PS. Geniet, maar Diva wel met mate  ;  )  

img003.jpg

Pearls on a Mission